ŞIRNAK / CİZRE - Konak İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuzda büyük bir çoşku ile kutladık. Programımıza İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şahan İKE ve Şube Müdürümüz Mevlüt GAYRİİNAL katılım sağlayarak çoşkumuzu paylaştılar.

Mrt

Cizre genelinde tüm ilkokulların katılımıyla  düzenlenen  Akıl ve Zeka Oyunları Turnavası, Küre kategorisi; Mangala kategorisi, Pentago kategorisi, Q- Bitz kategorisi ve Equilibrio kategorisi olmak üzere 5 kategoride  gerçekleşmiştir.  Cizre Konak ilkokulu olarak katıldığımız Akıl ve Zeka Oyunları Turnavasında öğrencilerimiz tüm kategorilerde dereceye girerek büyük bir başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi turnuvaya hazırlayan Nur ONAT öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Akıl ve Zeka Oyunlarında dereceye giren öğrencilerimiz:

Q - Bitz Kategorisinde, Sevde GÜNTAŞ 1. oldu.

Mangala Kategorisinde, Hira Nur KIZMAZ 1. oldu

Pentago Kategorisinde, Mahir ÜCÜN 1. oldu

Küre Kategorisinde, Yağız Taha DOĞAN 1. oldu

Equilibrio Kategorsinde, Siraç SAK 3. oldu

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından " Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında okulumuza takılan etkilişimli tahtalarımızın kurulumları tamamlandı. Öğretmen ve öğrencilerimiz, etkin duruma getirilen akıllı tahtaları derslerde aktif bir  şekilde kullanmaya başladı. Akıllı tahta uygulaması öğretmenlerimizin derslerde eğitim materyallerine daha kolay ve etkin bir şekilde ulaşmasını sağlarken tüm öğrencilerimizin ders motivasyonunu da arttırdı.

Ara

Öğrencilerimiz bugün Kızılay Kulübümüzle birlikte Cizre Kızılay Gönüllü Merkezini ziyaret etti. Öğrencilerimiz Gönüllü Merkezini gezdiler, Kızılay animasyonlarını izlediler böylelikle hem Kızılayı hemde gönüllü olmayı tam yerinde öğrendiler. Öğrencilerimizi güzel bir şekilde ağırlayan gönüllülerimize Konak İlkokulu olarak çok teşekkür ediyoruz.